Poetry DJ

Buro05 biedt festivals, manifestaties en scholen de gelegenheid op een unieke manier kennis te maken met poëzie. Poetry DJ (of: Poëzie DJ) laat unieke en bijzondere opnames horen van dichters, schrijvers en muzikanten, aan de hand van een thema, tijdvlak of een genre. Dat gebeurt met LP’s, cd’s en zelfs opnames van cassettebandjes en ouderwetse 78 toeren platen. In het Nederlands of Engels.

Poetry DJ is inzetbaar op scholen, in het kader van een educatief programma. In dat geval wordt er een verhaal verteld waarbij gedichten of slampoetry te horen zijn. Het is een actieve en uitdagende manier om met gedichten en tekst bezig te zijn, maar vooral is het avontuurlijk.

Op festivals en manifestaties verzorgt Poetry DJ thematische voorstellingen: van een klassieke opstelling met een luisterend publiek tot een ‘stille’ opstelling waarbij het publiek een koptelefoon draagt en zo aandachtig van het poëzieprogramma kan genieten (tot max 40 personen).
Met thema’s als beat poetry, slam, oude meesters, stemmenspel of een land is er altijd een mogelijkheid aan te haken bij de avond of bijeenkomst.
Poetry DJ is ideaal in boekhandels, als pauze-act of op literaire avonden: publiek dat in afwachting is van een auteur kan alvast in de stemming komen met passende poëzieplaatjes en dichterlijke voordrachten van cassette of LP.

Poetry DJ draait daarnaast ook ‘gewoon’ lekkere dansmuziek, waarmee de avond gezellig afgesloten kan worden. Twee vliegen in één klap geslagen.

Poetry DJ draaide een aantal keren op Poetry International, bij Dichters in de Prinsentuin, de uitreiking van de VSB poëzieprijs, Noorderzon, CBK Groningen, cultuurserie Op Zondag, bij Bosch & De Jong Boekverkopers, festival Westerwijtwerd en in de Puddingfabriek.

Voor info over de mogelijkheden, apparatuur en dergelijke neemt u contact op met Buro05 via het contactformulier.