Duplex

Duplex is een internationaal project van Buro05 waarbij Nederlandse, Vlaamse en Britse dichters en striptekenaars de handen ineen hebben geslagen. Zij gingen op weg, zonder voorwaarden, om samen uniek werk te maken. Bijzonder vanwege de eensgezinde aanpak: geen plaatje bij een praatje, of omgekeerd, maar het ene mét het andere.

Dertien duo’s hebben grafische gedichten gemaakt, die zijn verschenen in een stripalbum en tentoongesteld op een grote expositie in het Nederlands Stripmuseum. In 2017 is de expositie te zien in Cheltenham, in het kader van het Cheltenham Poetry Festival.

Aan het project werken de volgende dichters en striptekenaars mee: Tsead Bruinja en Lies van Gasse, Anneke Claus en Serge Baeken, Marije Langelaar en Wilbert van der Steen, Daniël Dee en Robert van Raffe, Maarten van der Graaff en Maarten De Saeger, Ellen Deckwitz en Ruben Steeman, Maud Vanhauwaert en Delphine Frantzen, Dennis Gaens en Sam Peeters, Anna Saunders en Dolores Phelps, John Hegley en Emma Evans, Angela France en Fumio Obata, Nigel McLoughlin en Andrew Morrison, Ian McMillan en Kieren Phelps.